Alla intressen
iFokus
Annons:
Läst 106 ggr
Awais Dar
8/4/21, 11:20 PM

Så kan du se på Hulu i Sverige

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Hulu är en amerikansk streamingtjänst som är drömmen för dig som vill ha många valmöjligheter. Här kan du se på allt mellan himmel och jord - förutsatt att du bor i USA. Hulu är nämligen bara öppet för amerikanska användare, och bor du någon annanstans på vår planet får du vackert finna dig i att drömma om ett abonnemang på Hulu - eller? Faktum är att det faktiskt går att se på Hulu även från Sverige, men det gäller att veta hur man gör - och det ska vi ge dig mer information om nu.

Surfa från USA - fast från Sverige

Det första steget för att få Hulu att fungera även för dig som surfar från Sverige är att få Hulus servrar att tro att du befinner dig i USA. Detta gör du enklast genom att använda dig av en så kallad VPN-tjänst. VPN står för Virtual Private Network - eller på svenska Virtuellt Privat Nätverk.

När du surfar vanligt kan de sidor du besöker se varifrån du surfar. Denna information får de från din IP-adress och medan vissa sidor inte bryr sig nämnvärt om varifrån du surfar, finns det också andra - som Hulu - som endast tillåter besökare från specifika platser. För att säkerställa att bara besökare från tillåtna länder eller platser surfar på deras sidor, använder de något som kallas för geoblockering. Detta är ett fenomen som blockerar alla besökare vars IP-adresser visar att de surfar från “fel” plats.

För att komma runt en sådan geoblockering kan man alltså använda sig av en VPN. Denna tjänst gör - enkelt förklarat - att det ser ut som att du surfar från någon annanstans. Ofta kan du själv ställa in varifrån det ska se ut som du surfar, så att du kan komma in på precis vilka sidor du vill. För att komma in på Hulus sidor, vill du att det ska se ut som att du surfar från en amerikansk IP-adress. Samtidigt behöver din VPN också ha servrar som stöder Hulus tjänst.

Betala tjänsten via en amerikansk aktör

Det är inte bara via geoblockering Hulu jobbar för att utesluta icke-amerikanska besökare. De har också valt att endast tillåta betalningar via bankkort utfärdade i USA. Detta kan för en svensk kännas ganska omöjligt ta sig förbi - men som vanligt finns det möjligheter att kringgå även detta. För de flesta svenska besökare har det funkat att registrera ett konto hos Hulu via Google Play eller Apple Store. Det beror på att transaktionen då sköts via Google eller Apple - något som gör att Hulu inte kan upptäcka att betalningen i första steget gjorts från en svensk bank. Det finns också de som har valt att använda olika betalappar, men om man har tänkt använda en sådan är det väldigt viktigt att man först kontrollerar att det faktiskt är en seriös aktör. En snabb googling brukar ge en god fingervisning kring huruvida det är en aktör man bör välja, eller inte. När du fixat din VPN och betalningsmetod är det bara att logga in och börja botanisera i utbudet.

  • Redigerat 8/4/21, 11:42 PM av Awais Dar
Annons:
Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen
Annons: